PRODUCTINFORMATIE

Assortiment

AssortmentAvesproduct levert een compleet assortiment voedingsmiddelen voor vogels, behalve zaden en pellets. Deze producten zijn als volgt in te delen:

1. Kant en klaar voeders: Avesnectar, Nectarkol, Loristart, Lorinectar , Loridry en Aves Handopfokvoer

2. Premixen voor het bereiden van eigen te maken vogelvoer: Aves-opfok, Aves-kracht , Parki-opfok en Universeel.

3. Complete voedingssupplementen: Avesmix-25, Psittamix, Aves-Stressmix en Aves-Maximix

Verder bieden wij:

Voedingswaarde

1. Eiwit: De eiwitten die Avesproduct gebruikt zijn van plantaardige en dierlijke oorsprong en hebben een hoge biologische waarde. Waar nodig zijn synthetische aminozuren aan de voeders toegevoegd om de voedingswaarde van het totaal eiwitgehalte te verhogen. In de vogelvoeding gaat het met name om de kwaliteit en de verteerbaarheid van het eiwit. Bij het analyseren van het eiwit wordt de kwaliteit beoordeeld op een twaalftal essentiŽle aminozuren, te weten arginine, histidine, isoleucine, leucine, lysine, methionine, cystine, fenylalanine, tyrosine, threonine, tryptofaan en valine.

2. Vet: De voedingswaarde van de voeders is zodanig dat altijd voldoende van het essentiŽle vetzuur linolzuur aanwezig is. In onze voeders worden geen vetten van dierlijke herkomst gebruikt.

3. Koolhydraten: De koolhydraten in Avesvoeders zijn goed verteerbaar en bevatten geen NSP; (non-starch-polysaccharides).

4. Vitaminen, mineralen en spoorelementen: Afhankelijk van het product, zoals premix, vitaminen/spoorelementen preparaat of een compleet voeder, zijn de volgende vitaminen, mineralen en spoorelementen toegevoegd: vitamine A, D3 (cholecalciferol), E (dl-tocopheryl acetaat), K3 (menaphthone), B1 (thiamine), B2 (riboflavine), B6 (pyridoxine), B12 (cyanocobalamine), biotine (H), choline, foliumzuur (Bc), nicotinezuur (PP), pantotheenzuur (B3) en vitamine C (ascorbine zuur); Na (natrium), Cl (chloor), Ca (calcium), P (fosfor), K (kalium), Mg (magnesium), Fe (ijzer), Zn (zink), Mn (mangaan), Cu (koper), J (jodium), Co (cobalt), Se (selenium) en Mo (molybdeen).

De voedingswaarde (energiewaarde en bovenvermelde voedingsstoffen) van de voeders zijn zodanig dat wordt voorzien in de voedingsbehoefte van de vogel. Dus niet meer of minder dan strikt noodzakelijk. Het wordt afgeraden om andere producten aan Avesvoeders toe te voegen. De voedingswaarde wordt daardoor negatief beÔnvloed. Immers, Avesproducten zijn compleet en behoeven dus geen enkele toevoeging. In geval men iets wil toevoegen om de acceptatie te verbeteren zou dit na consult kunnen worden overwogen.

Diversen

Diverse maten lepeltjes om te doseren worden met de verschillende soorten Avesproducten meegeleverd. Avesproduct besteedt veel zorg aan het gebruik van de beste grondstoffen. Van groot belang is de micro-biologische kwaliteit, verteerbaarheid en minimalisering van ongewenste stoffen. Aan Avesproducten zijn geen antibiotica, hormoonachtige stoffen, homeopatische middelen, kleurstoffen, synthetische anti-oxydanten en fantasiemiddeltjes toegevoegd. Avesproducten zijn lang houdbaar, zie de datum op de verpakking. De bewaartijd kan worden verlengd wanneer de producten in koelkast of diepvries worden bewaard.